Antoon De Clercq, de 58-jarige hoofdredacteur van het Zuid-Oost-Vlaamse weekblad De Beiaard en gedelegeerd bestuurder van de NV Printor die zaterdagavond om het leven werd gebracht, wordt opgevolgd door zijn zoon Bruno De Clercq. Dat meldt de NV Printor. De Beiaard moet vrijdag zoals gewoonlijk verschijnen.

Het lichaam van Antoon De Clercq werd zaterdagavond omstreeks 21.30 uur aan zijn woning gevonden. Volgens de wetsdokter is de man omgekomen door een massieve geweldpleging op het hoofd, welllicht door een scherp voorwerp. Alles wijst erop dat een 52-jarige man uit Grembergen de feiten gepleegd heeft omdat zijn vrouw een affaire zou gehad hebben met De Clercq.

De NV Printor besliste maandag tijdens een buitengewone algemene vergadering dat Bruno De Clercq aangesteld wordt als nieuwe gedelegeerd bestuurder. 'Niettegenstaande het dramatische verlies dat onze familie en ons bedrijf overkomt, verzekeren we u dat we alles in het werk stellen om dezelfde service te leveren, niet in het minst als eerbetoon aan Toon De Clercq', meldt de NV Printor.