De aanhouding van Nikolas M., de verdachte van de dood van Charlotte Antoniewicz, is verlengd met drie maanden. Dat heeft de Brusselse raadkamer maandagnamiddag beslist, zo heeft Belga vernomen van M.'s advocaat, meester Dimitri de Beco. Nikolas M. bracht het 18-jarige meisje uit Houdeng-Goegnies, nabij La Louvière, op 31 juli om nadat ze beiden waren uitgeweest in de bar 'Zanzibar' in Sint-Lambrechts-Woluwe. Een dag later gaf hij zich aan bij de politie.

Charlotte Antoniewicz was naar de 'Zanzibar' gekomen om er de verjaardag te vieren van een man die ze via internet had leren kennen. Na afloop van het feestje nam ze samen met Nikolas M. een taxi naar diens appartement. Volgens zijn advocaat zou Nikolas M. daar avances gemaakt hebben, waarop Charlotte in paniek sloeg en begon te roepen. Daarop zou M. zelf gepanikeerd hebben en haar proberen sussen hebben, met fatale gevolgen.

Nikolas M. verborg het lijk eerst op een industrieterrein in Marche-lez-Ecaussines, maar nam de dag nadien, op maandag 1 augustus, contact op met zijn advocaat om zich aan te geven bij de politie. De man zit sindsdien in de gevangenis. Volgens zijn advocaat heeft de man veel spijt over zijn daad en heeft hij zelfs zelfmoordgedachten gekoesterd. 'Daar heeft hij van afgezien omdat hij vindt dat hij de familie van Charlotte en zijn eigen familie uitleg verschuldigd is', aldus meester de Beco.