Een 27-jarige vrouw heeft 9 uren naast haar dode vriend doorgebracht op een vlucht van Singapore naar in Nieuw-Zeeland. De 31-jarige man was anderhalf uur na het opstijgen gestikt in zijn vliegtuigmaaltijd.

Robert Rippingale was opgegroeid in Nieuw-Zeeland en wou zijn vriendin eindelijk zijn geboorteland laten zien en haar zijn ouders voorstellen. Maar anderhalf uur na het opstijgen liep het mis op de Jetstar-vlucht van Singapore naar Auckland.

Rippingale begon aan zijn maaltijd terwijl hij naar een film keek. ‘Ik zag hem hevig schudden, maar zag niet dat er iets mis was. Hij leek gewoon heel hard te lachen’, vertelt zijn vriendin Vanessa Preechakul. ‘Opeens merkte ik dat zijn ogen wegdraaiden. Hij kon geen woord meer uitbrengen en zijn lippen werden paars.’

Een dokter en twee verpleegsters die zich onder de passagiers bevonden, snelden meteen naar het stel. Rippingale werd in het gangpad op de grond gelegd en kreeg de eerste hulp toegediend. Dat mocht evenwel niet baten.

Zijn lichaam werd vervolgens verplaatst naar de ontspanningsruimte van het cabinepersoneel. Omdat zijn vriendin niet van zijn zijde wou wijken, bracht ze daar de daaropvolgende uren met hem door. 'Ik weet niet hoe ik zijn dood een plaats moet geven. Het ene moment zaten we naast elkaar grapjes te maken en elkaar te kussen. Het volgende moment stikt hij en zit ik naast een dode', vertelt Preechakul.