De Noorse politie heeft afgelopen weekend een 84-jarige man op een scootmobiel tegengehouden, nadat deze in tegenrichting op een snelweg werd opgemerkt. Verbazend genoeg bleek de bejaarde ook nog eens dronken. Dat meldt de politie maandag.

Het incident vond afgelopen zaterdagavond plaats nabij de woning van de bejaarde in Porsgrunn, in het zuiden van Noorwegen.

De bejaarde kwam op een snelweg terecht, reed door een 184 meter lange tunnel, draaide zich daar echter om, en reed door dezelfde tunnel terug. Daarna werd hij onderschept door twee automobilisten. De man werd vervolgens overgedragen aan de verkeerspolitie, die zijn rijbewijs in beslag nam.

'Hij was duidelijk dronken', aldus een verantwoordelijke van de lokale politie. De wetgeving voor gemotoriseerde voertuigen is niet van toepassing op scootmobielen. De politie zoekt dan ook naar een manier om het rijbewijs van de man voor een langere periode te kunnen intrekken.

'Hij mag zich eveneens verwachten aan een boete aangezien autosnelwegen verboden zijn voor voetgangers en scootmobielen', zo luidt het verder.