'Hoofd van Kadhafi's veiligheidsbrigades in Niger'
Foto: afp
Het hoofd van Kadhafi's veiligheidsbrigades Mansour Dhao is de Libische grens met Niger overgestoken en zal naar de Nigerese hoofdstad Niamey reizen. Dat hebben twee functionarissen van Niger gezegd.

De functionarissen, die anoniem willen blijven, zeggen dat Dhao en zo'n twaalf andere Libiërs gisteren Niger zijn binnengetrokken na enkele dagen van gesprekken.

Intussen bereiden de Libische strijdkrachten zich voor om de Libische stad Bani Walid te bestormen. Die is nog in handen van aanhangers van de voortvluchtige kolonel Kadhafi. De rebellen zeiden eerder dat onderhandelingen over een overgave mislukten en dat een aanval nakend was.

Twee zonen van Kadhafi, die de overgave aan de opstandelingen hadden geblokkeerd, zouden de stad intussen hebben verlaten. Dat meldde de BBC op gezag van de Nationale Overgangsregering.

Volgens een onderhandelaar worden de gesprekken over een overgave toch nog voortgezet. De opstandelingen vermoeden dat enkele hoge functionarissen van het Kadhafi-regime zich in de stad ophouden.