Schulden en achterstallen van Belgen nemen toe
Het aantal uitstaande kredieten bij particulieren in België is in augustus over de kaap van 9 miljoen gegaan. Het aantal achterstallige schulden bereikte net geen nieuw record.

 

Update: in het originele Belga-bericht stonden enkele fouten, waarvoor onze excuses. Hieronder volgt een verbeterd bericht.

Het aantal uitstaande kredieten bij particulieren in België is in augustus over de kaap van 9 miljoen gegaan. Dat blijkt uit gegevens van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank van België. Het aantal wanbetalers nam in augustus toe.

 

Het aantal uitstaande kredieten is de voorbije jaren steeds gestegen. Vier jaar geleden, in augustus 2007, stond het nog op 7,4 miljoen. In april 2009 ging het over 8 miljoen en bereikte vorige maand 9,01 miljoen. Die kredieten zitten verspreid bij 5,26 miljoen particulieren.

Ook het aantal achterstallige schulden nam toe in augustus. Het aantal Belgen dat één of meerdere kredieten niet op tijd heeft terugbetaald, kwam uit op 369.492. Dat zijn er bijna 700 meer dan in juli, maar het is net geen record. De totale achterstand bedroeg ruim 2,5 miljard euro.
Het aantal collectieve schuldenregelingen steeg met bijna 1.200 tot 92.771.

Er werden in augustus minder nieuwe kredieten verleend aan particulieren in vergelijking met de maand ervoor: 143.710 voor een bedrag van 3,1 miljard euro.