Capello: 'Carroll moet minder drinken'
Fabio Capello Foto: Photo News
De Italiaan Fabio Capello, de bondscoach van de Engelse nationale ploeg, heeft Liverpool-spits Andy Carroll aangeraden om 'minder te drinken als hij "een goede speler wil zijn.'

De pas 22-jarige Carroll (1,91 m voor 86 kg) werd in januari de duurste Engelse voetballer ooit toen hij voor 41 miljoen euro van Newcastle naar Liverpool verkaste. Tot nu toe lag zijn rendement echter niet al te hoog. Bij de Reds kon hij nog geen basisstek afdwingen en bij de Engelse nationale ploeg werd hij niet weerhouden voor de EK-kwalificatiewedstrijd van afgelopen weekend in Bulgarije (0-3).

'Ik denk dat hij, als hij een goede sportman en een goede speler wil zijn, minder zal moeten drinken', verklaarde Capello op een persconferentie. De Italiaan stelde ook dat hij het er met de speler in kwestie al over gehad heeft. 'Hij is nog jong, wij moeten hem helpen. Hij is echt een belangrijke speler, niet alleen maar Engeland, maar ook voor Liverpool. Ik denk wel dat hij begrijpt wat hij moet doen', aldus Capello.