Tom Boonen: 'Mirakel nodig om WK te halen'
Tom Boonen Foto: Photo News
Tom Boonen moet na zijn valpartij en opgave in de Ronde van Spanje verdere medische onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis van Herentals en kan pas daarna beslissen of hij al dan niet op 25 september aan de start kan verschijnen van het WK in Kopenhagen. 'Maar er zal een mirakel nodig zijn om dat WK te halen', bleef Boonen maandag realistisch.

De ex-wereldkampioen landde maandagnamiddag iets voor drie al op de luchthaven van Zaventem. 'Vandaag ga ik niets meer doen. Ik ga nog ijs leggen op mijn linkerhand. Die is nog steeds erg gezwollen en doet pijn', liet hij aan onze wielerreporter Paul De Keyser weten.

'Maak we weinig illusies'

'Onderzoek in het ziekenhuis van Gijon bracht zondag een breuk van het scaphoid, een handwortelbeentje in de linkerhand, aan het licht. Bijkomende onderzoeken zullen uitwijzen of ik effectief een kruis moet maken over mijn seizoen. Die verdere medische testen zal ik ondergaan bij dokter Toon Claes in het ziekenhuis van Herentals. Maar ik maak we weinig illusies. Het ziekenhuis in Gijon is één van de beste ziekenhuizen van Spanje en als de scan daar op een breuk wijst, zal ik morgen weinig beter nieuws te horen krijgen. Met zulke breuk mag je geen risico lopen. Het duurt zes weken om daar van te herstellen. Tenzij er nog een mirakel gebeurt is mijn seizoen voorbij', aldus een ontgoochelde Boonen.