Ook L'Equipe bevestigt: 'Leopard en RadioShack gaan samen'
Team RadioShack Foto: AFP
Elf renners die nog onder contract staan bij Leopard-Trek moeten op zoek naar een nieuwe ploeg voor volgend seizoen, zo schrijf l'Equipe maandag. Volgens de Franse sportkrant is dat de voorbode van een fusie tussen het Luxemburgse team en het Amerikaanse RadioShack.

De Fransman Brice Feillu en de Duitser Fabian Wegmann zijn volgens l'Equipe enkele van de renners die geen onderdak zullen krijgen bij de nieuwe superploeg.

Sinds een week doen steeds hardnekkiger geruchten de ronde over een samengaan van Leopard en RadioShack, maar die wil niemand voorlopig bevestigen. Leopard-Trek, de ploeg van de Luxemburgse broers Schleck, werd pas dit jaar opgericht en reed rond met Trek als sponsor op de truitjes. Bedoeling was dat de Amerikaanse fietsenbouwer, die ook fietsen levert aan RadioShack, slechts tijdelijk hoofdsponsor zou zijn, maar de Luxemburgers zijn er tot nog toe niet in geslaagd nieuwe geldschieters aan te trekken. De Luxemburgse zakenman Flavio Becca die het startkapitaal leverde voor de ploeg, zou zich daarom willen terugtrekken uit het wielrennen.

RadioShack, waar de Belg Johan Bruyneel teammanager is, rijdt sinds 2010 rond in het peloton. Bruyneel's collega bij Leopard Brian Nygaard zou volgend jaar woordvoerder worden bij de nieuwe Australische ploeg GreenEdge.

Bij Leopard-Trek, de ploeg van wijlen Wouter Weylandt, is Maxime Monfort nog de enige Belg. Ben Hermans en Sébastien Rosseler rijden in het shirt van RadioShack. De Waalse tijdritspecialist tekende begin augustus voor twee jaar bij Garmin-Cervélo, terwijl Hermans vanaf volgend seizoen net voor Leopard Trek zou gaan rijden.