Het Antwerpse gemeenteraadslid Ergün Top (CD&V) is vanmiddag in elkaar geslagen nabij zijn advocatenkantoor op het Antwerpse Zuid. Intussen heeft de politie twee verdachten opgepakt die in de buurt een café hebben. Ze blijven vannacht in de cel.

Het gemeenteraadslid Ergün Top kreeg volgens de Gazet van Antwerpen in de Brederodestraat enkele rake klappen met een moersleutel en werd voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Het parket benadrukt dat de verdachten, een vader en zijn zoon, niet bekend zijn bij het gerecht voor drugsfeiten, enkel voor feiten rond geluidsoverlast in hun café. Na verhoring heeft de politie besloten ze voorlopig in de cel te houden. Dinsdag worden ze voorgeleid en beslist een onderzoeksrechter over hun eventuele aanhouding, meldt het parket van Antwerpen.

Het café van de verdachten is midden juni al eens voor drie dagen gesloten op bevel van burgemeester Patrick Janssens. Sindsdien kwamen opnieuw verschillende meldingen van overlast binnen bij de politie. Een tweede, langere sluiting ligt dan ook mogelijk nog in het verschiet, zegt de woordvoerder van de burgemeester.

Top was zondagavond al eens aangevallen, maar kon naar verluidt de slagen afweren. Toen hij op weg was naar het politiekantoor om klacht in te dienen, werd hij opnieuw aangevallen. 

Top kaart drugsoverlast aan

Eind vorige week had het Antwerpse gemeenteraadslid het probleem van drugsdealers in de Brederodestraat aangekaart in de Gazet van Antwerpen.

'Als de nacht valt gaan de dealers met elkaar op de vuist', zei Top in het interview. 'Mensen doen hier in de buurt ’s nachts geen oog meer dicht. Als dit blijft duren dan ben ik er zeker van dat enkele winkeliers met knuppels de straat op gaan.'

Het parket kan niet bevestigen of de aanval iets te maken heeft met de drugsproblematiek in de Brederodestraat. Eerder deed de drugsoverlast in de Seefhoek en Borgerhout al heel wat stof opwaaien. In de Seefhoek gingen winkeliers en drugsdealers op de vuist.