Vaste tandpasta krijgt Fair Trade Keurmerk
Foto: Lush
Geen ruzie meer over het topje van de tandpastatube met de Toothy Tabs, een nieuw product van ecologisch cosmeticamerk Lush: een tandpasta in vaste vorm, zonder verpakking en zonder conserveringsmiddelen, maar met Fair Trade Keurmerk.

Het opzet van de Toothy Tabs is simpel: even op een tabletje kauwen en vervolgens je tanden poetsen zoals je gewend bent. Lush lanceerde het innovatieve product al enkele maanden geleden, maar komt nu met een nieuwe smaak: Atomic. Die bevat onder meer kaneel, kruidnagel, witte peper en gember. Het is ook de eerste solide tandpasta die het Fair Trade Keurmerk krijgt opgeplakt, omdat het geproduceerd en verhandeld werd onder eerlijke voorwaarden.

Het Britse cosmeticamerk Lush heeft de tandpastatabletten ontwikkeld als reactie op alarmerende statistische cijfers: in Groot-Brittannië worden jaarlijks zo’n twee miljoen tubes tandpasta weggegooid, die nog vier procent van de oorspronkelijke inhoud bevat. Daardoor wordt er elk jaar ongelooflijk veel tandpasta verspild.

De Toothy Tabs van Lush (veertig tabletten voor veertig poetsbeurten) komen in een recycleerbaar doosje en zijn ook geschikt voor veganisten. Momenteel zijn er zes smaken en die krijgen in de Lush-filosofie ook een leuke naam mee: Dirty, Sparkle, Breath of God, Aquatic, Ultrablast en Atomic.

Een doosje Toothy Tabs kost €3, 75 en kan je online bestellen of in de Lush-winkel in Antwerpen, Keyserlei 2.