Leekens: 'Rode Duivels moeten realistischer en slimmer worden'
Foto: Photo News
Bondscoach Georges Leekens is van mening dat de Rode Duivels mentaal sterker moeten worden. Dat zei hij na de maandagtraining van de Belgen in het Koning Boudewijnstadion, waar dinsdagavond (20u45) de oefeninterland tegen de Verenigde Staten gespeeld wordt.

Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel in de EK-kwalificatie-interland van vrijdag in Bakoe tegen Azerbeidzjan hebben de Duivels nog slechts een waterkans om tweede te worden in groep A. Het EK in Polen en Oekraïne lijkt dan ook verder weg dan ooit.

'We komen van heel ver', benadrukte Leekens. 'We staan dan ook nog niet helemaal op de rails. Toch doen we er alles aan om dit team beter te krijgen. Met talent alleen kom je er echter niet, we moeten een aantal zaken bijstellen. Zo moet deze groep realistischer worden. Het moet misschien niet allemaal zo briljant, maar wel rendabeler en slimmer. Bij een 0-1 voorsprong moet er in de laatste minuten niet meer aan aanvallen gedacht worden, maar moeten we het resultaat kunnen behouden', klonk het.

'Deze groep zit nog steeds in een inhaalproces en er blijven werkpunten die niet onmiddellijk weggewerkt kunnen worden. We zullen in de toekomst nog wel wedstrijden verliezen, maar toch zijn mijn spelers nog bijzonder hongerig om resultaten neer te zetten. Deze groep wordt in ieder geval sterker en sterker', besloot de bondscoach.