Vrouwen krijgen stress door snor
Foto: Shutterstock
Gezichtsbeharing is voor de meeste vrouwen de grootste bron van stress. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van het Amerikaanse onderzoeksbureau Kelton Research.

Ruim 18 miljoen Amerikaanse vrouwen hebben meer stress als ze merken dat ze gezichtsbeharing krijgen dan wanneer ze hun financiën regelen. Bovendien zou maar liefst 80 procent van de respondenten bereid zijn om chocolade of seks op te geven als dat zou garanderen dat ze voorgoed van hun snor of andere vervelende haartjes verlost zijn.

Hoeveel gezichtsbeharing we hebben hangt voornamelijk af van factoren die we niet in de hand hebben zoals genetische aanleg en onze hormoonhuishouding. Het goede nieuws is dat we de haartjes heel efficiënt kunnen verwijderen, al dan niet met de hulp van een schoonheidsspecialiste. Wij zetten enkele voor- en nadelen van de bekendste ontharingsmethodes op een rij:

Epileren
Voordeel: Je kan heel precies te werk gaan en loopt geen risico op allergische reacties. Bovendien kan je je haartjes aan de wortel uittrekken waardoor ze vier à vijf weken wegblijven.
Nadeel: Epileren is tijdrovend en kan pijnlijk zijn op gevoelige plekken zoals de bovenlip.

Harsen
Voordeel: Een snelle manier om een zestal weken van vervelende gezichtshaartjes verlost te zijn.
Nadeel: Als je het niet goed doet, kunnen rode vlekjes ontstaan op de huid of haarzakjes ontstoken raken. Let ook op van te hete hars, deze kan je huid verbranden.

Ontharingscrèmes
Voordeel:
Makkelijk te gebruiken.
Nadeel: Bevat veel chemicaliën die allergische reacties kunnen uitlokken. Daarnaast hebben bepaalde crèmes een onaangename geur en blijf je niet lang stoppelvrij.

Elektronische hulpmiddelen
Voordeel:
Gemakkelijk te gebruiken en vrij van chemicaliën. De haartjes groeien doorgaans trager terug dan na het harsen. Sommige ontharingstoestellen beloven tot 94 procent minder gezichtsbeharing.
Nadeel: Behoorlijk prijzig.

Laserbehandeling
Voordeel:
Ongewenste haartjes verdwijnen voorgoed.
Nadeel: Je hebt een paar dure sessies nodig om het beste eindresultaat te bereiken.