Hongersnood treft zesde regio in Somalië
Foto: rtr
In een zesde regio in Somalië heerst intussen ook hongersnood vanwege een uitzonderlijke droogte in de hele Hoorn van Afrika. Het gaat om Bay, dat in het zuiden van het land gelegen is. Dat melden de Verenigde Naties maandag.

'Als er niet meer hulp voor de humanitaire crisis komt, zal de hongersnood de komende vier maanden nog toenemen', zo waarschuwt de Food Security and Nutrition Analysis Unit (FSNAU) van de VN in een communiqué.

'In totaal verkeren vier miljoen mensen in een crisissituatie in Somalië. Zowat 750.000 van hen riskeren de komende vier maanden te sterven, omdat er geen gepast antwoord in verband met het transport van de hulp komt', luidt het.

'Tienduizenden mensen zijn al dood. De helft van hen waren kinderen', brengt de FSNAU in herinnering.

De regio Bay wordt gecontroleerd door islamistische Shebaab-opstandelingen, net zoals het overgrote deel van het zuiden van Somalië en het centrum van het land.

Ongeveer 12,4 miljoen mensen die in de Hoorn van Afrika leven, worden getroffen door de ergste droogte sinds tientallen jaren en hebben humanitaire hulp nodig, zo besluiten de VN.