Dure scheiding voor dure Belg
Foto: BDW
Pierre Lagrange, de flamboyante superbelegger en één van de rijkste Belgen, was recent nog in het nieuws toen hij zijn ongerustheid over de Belgische regeringsvorming uitte. Nu komt de financiële glamourboy echter op een heel andere manier in beeld. Lagrange zet een punt achter zijn 20-jarige huwelijk en koos voor de charmes van een andere man. Aan de scheiding van zijn vrouw Catherine hangt alvast een lijvig prijskaartje.

De in Engeland wonende Belg, Pierre Lagrange, verkocht vorig jaar zijn eigen hefboomfonds nog voor 1,3 miljard euro aan een Britse financiële groep. Zelf hield hij daar een slordige 205 miljoen euro in aandelen aan over. Voor zijn prestaties in de financiële wereld wordt Lagrange rijkelijk beloond. Het persoonlijke vermogen van Lagrange wordt momenteel geschat op 380 miljoen euro. 

Lagrange out zich dus nu als homo en kiest voor de 42-jarige Londense modeontwerper Roubi L'Roubi. Het koppel werd al eerder samen gespot op het filmfestival van Venetië als 'goede vrienden'.  Nu blijkt er dus meer aan de hand te zijn. 

Scheiding met hallucinant prijskaartje

De scheidingsprocedure van zijn vrouw, de Brusselse Catherine Anspach, is nu officieel ingezet. Volgens experten wordt dit één van de duurste scheidingszaken ooit. Catherine zou immers recht hebben op de helft van zijn riante vermogen. 

Om aan de scheidingseisen van zijn vrouw te voldoen deed Lagrange in elk geval al zijn Victoriaanse landhuis in Oxfordshire en zijn gigantische herenhuis op de Londense Billionaires Row van de hand. Hij houdt zijn vakantievilla op de Mosquito-eilanden over en een appartement in het Franse skioord Courchevel. Lagrange woont nu met Roubi samen in een 'bescheiden' appartement in het Londense Notting Hill. Catherine Anspach komt met de kinderen in hun villa in Knokke wonen.