Odoi en Vertonghen vallen af bij Rode Duivels
Denis Odoi Foto: Belga
Twee spelers die nog mee naar Azerbeidzjan trokken, vallen vandaag af bij de Rode Duivels: Denis Odoi en Jan Vertonghen zullen dus al zeker niet spelen in de oefeninterland, dinsdag tegen de Verenigde Staten.

De Rode Duivels hebben maandagvoormiddag in het Koning Boudewijnstadion getraind met het oog op de oefeninterland van dinsdagavond tegen de Verenigde Staten. Drie dagen na het teleurstellende 1-1 gelijkspel in hun EK-kwalificatiewedstrijd in Bakoe tegen Azerbeidzjan hopen de Belgen tegen de VS van coach Jurgen Klinsmann de knop snel te kunnen omdraaien.

Verdedigers Jan Vertonghen en Dennis Odoi zijn de enige twee internationals die er niet bij waren maandag. Zij sukkelen met lichte blessures en zijn naar hun club teruggekeerd. Nadat eerder al verdedigers Thomas Vermaelen en Daniel Van Buyten uitvielen, heeft bondscoach Georges Leekens niet veel verdedigers meer over. Daardoor zal er later op de dag waarschijnlijk nog een extra speler bij de selectie gehaald worden.

'Leuke wedstrijd'

Zondag werd er niet getraind om de selectie wat extra rust te gunnen, dinsdagmorgen wordt er wel nog een extra looptraining ingelast.

'Tegen de VS moeten we er vooral een leuke wedstrijd van maken", stelde Leekens, die voor zijn opstelling nog wacht tot dinsdag. 'Eerst moeten we bekijken hoe de spelers recupereren', stelde hij.
De licht geblesseerden Eden Hazard en Marouane Fellaini maakten in ieder geval de training vol, net als Nicolas Lombaerts, die zondag nog grieperig was.