Na een ruzie over de prijs van een rit heeft in Hamburg een taxibestuurder een vrouw vijf uren vastgehouden in de kofferbak van zijn auto, zo heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Een 32-jarige vrouw liet zich zondagmorgen vroeg van de Reeperbahn naar huis brengen. Maar ze stelde vast dat de man een omweg maakte, vermoedelijk om de prijs van de rit omhoog te krikken.

Toen zij hem erover aansprak, sprong de chauffeur uit zijn vel. Hij sloeg de vrouw en sloot haar in de koffer op. Zij kon met haar gsm de politie alarmeren, die een grote zoekactie opstartte. Nadat voorbijgangers haar hadden horen wenen, werd de vrouw bevrijd.

De man was met haar naar zijn woning in Hasloh in Schleswig-Holstein gereden. Vermoedelijk was hij zijn huis binnengegaan en heeft hij de hulpeloze vrouw in de koffer laten liggen. De dame kwam er van af met een shock en zware bloeduitstortingen aan armen en benen.

Ook is gebleken dat de taxibestuurder enige uren voor de kidnapping van de vrouw een andere dame had proberen te ontvoeren. De 24-jarige kon ontsnappen toen de man aan een rood licht moest stoppen. De 57-jarige chauffeur zit nu in voorlopige hechtenis.