Autoverkoper bekent moord op Britta Cloetens
Britta Cloetens. Foto: was
De autoverkoper die aangehouden werd in verband met de verdwijning van Britta Cloetens uit Wilrijk heeft toegegeven dat hij haar gedood heeft. De 25-jarige vrouw verdween na een bezoek aan een Honda-garage in Wilrijk. Haar lichaam is nog steeds niet gevonden.

Britta Cloetens verdween op zaterdag 23 april. Ze zou het laatst zijn gezien in een Honda-garage in Wilrijk waar de 29-jarige T.T. uit Bornem werkt. De verkoper zou daar op dat moment alleen aanwezig zijn geweest. Wat er die zaterdag precies gebeurde is niet duidelijk, maar van Britta werd sindsdien niets meer vernomen. Haar auto werd later wel terruggevonden in de buurt van de garage.

Verdachte op vakantie

Een dag na de verdwijning van Britta vertrok T.T. samen met zijn vriendin en dochtertje op reis. Hij kwam echter al snel in het vizier van het gerecht. De man heeft een uitgebreid strafblad met verscheidene zedenfeiten. Hij werd ook veroordeeld voor minstens één verkrachting. Tijdens eerdere gerechtelijke onderzoeken hield T.T. zijn onschuld steeds halsstarrig vol.

Toen de man op 2 mei terugkeerde uit Egypte werd hij opgepakt op de luchthaven van Zaventem. Hij hield lange tijd vol dat hij niets met de verdwijning te maken had, maar nu bestaat er volgens zijn advocaat geen discussie meer over dat hij de dood van Britta heeft veroorzaakt.

Dna-onderzoek


De doorbraak in het onderzoek kwam er enkele dagen geleden, toen T.T. geconfronteerd werd met nieuwe dna-onderzoek. Het bloed van Britta werd op zijn broek, das en hemd teruggevonden. Eerder was er ook al haar en bloed van Britta aangetroffen in de demonstratiewagen die T.T. gebruikte. Toen zei hij nog dat de vrouw zich mogelijk gestoten had toen ze de auto inspecteerde en dat haar dna zo in de wagen was beland. Voor het bloed op zijn kleren had hij echter geen uitleg.

Na een gesprek met mensen uit zijn omgeving ging T.T. uiteindelijk toch door de knieën en legde hij een nieuwe verklaring af. Daarin gaf hij toe verantwoordelijk te zijn voor de dood van Cloetens. Over wat er zich die fatale 23 april precies afspeelde in de garage, wilde zijn advocaat geen details geven. 'Er is een toenadering geweest tussen twee personen en die is uit de hand gelopen', aldus meester Jan De Man.

Geen spoor van lichaam

Het Antwerpse parket bevestigde intussen dat T.T. bekentenissen heeft afgelegd. 'Dit is een belangrijke stap in het onderzoek omdat we nu zeker weten dat Britta overleden is en dat de verdachte daarbij betrokken was', aldus Dominique Reyniers van het Antwerpse parket. Ze wilde niet zeggen of al duidelijk is wat er met het lichaam van Britta is gebeurd.

De raadkamer heeft de aanhouding van T.T. maandag opnieuw verlengd. De man was niet aanwezig op de zitting.