GreenEdge, de Australische ploeg die volgend jaar in het peloton debuteert, heeft een nieuwe transfer beet. Het team strikte de 30-jarige Michael Albasini, afgelopen vrijdag nog de sterkste in de dertiende rit van de Ronde van Spanje. De Zwitser komt over van HTC-Highroad, dat er eind dit seizoen mee ophoudt.

'In het peloton hoor je constant geruchten, en over GreenEdge hoorde ik zoveel goeds dat ik geïnteresseerd raakte. Maar het waren zij die mij belden, het was de eerste keer dat een team dit deed. Dat betekent dat ze me naar waarde schatten en vertrouwen in me hebben', vertelt Albasini op de website van de Australiërs. 'Toen ik ook nog eens zag welke infrastructuur er al staat en wie erbij betrokken is, was de knoop snel doorgehakt.'

Albasini, die op zijn palmares onder meer de Ronde van Oostenrijk 2009 heeft staan, mikt vooral op de korte rittenkoersen en de Ardennenklassiekers. Hij is al de zeventiende renner die GreenEdge vastlegt, na onder meer Robbie McEwen, Stuart O’Grady en Sebastian Langeveld.