Option investeert 1,5 miljoen dollar in automarkt
Jan Callewaert Foto: rr
De specialist in draadloze communicatie Option sluit een strategisch parnerschap met het Amerikaanse Autonet Mobile. De bedrijven gaan samen werken aan wat het eerste platform voor mobiele applicaties voor auto's moet worden. Option investeert daarvoor 1,5 miljoen dollar in het bedrijf.

Het nieuws duwt het aandeel Option in de vroege handel tegen de trend in hoger. Na een uur handel wint het bedrijf zo'n 5 procent.

In een persbericht noemt Option het in San Francisco gevestigde Autonet Mobile een belangrijke speler op het vlak van connectiviteit in auto's. 'Dit partnership zal Option's draadloze modules en software aanwenden om de eerste mobiele IP-gebaseerde Telematics Control Unit (TCU) voor auto's voort te brengen.'

Met het systeem moeten autoconstructeurs hun auto's kunnen koppelen aan snelle, mobiele netwerken. Gebruikers kunnen op die manier apps downloaden in de wagen zelf of via smartphones of tablets. Dat moet zowel de functionaliteit van de wagen als de rij-ervaring verbeteren.

 

Jan Callewaert, CEO bij Option spreekt van een 'belangrijke investering en strategische zet'. 'Het businessmodel van Autonet Mobile is vrij aantrekkelijk voor ons omdat het wil uitgroeiten tot de app store voor de automobielsector. We zien de sector van 'connected cars' dan ook als een belangrijke verticale groeimarkt.' Callewaert zal zelf ook deel uitmaken van de raad van bestuur van Autonet Mobile.

 

 

Als onderdeel van de overeenkomst is Option de voorkeursleverancier van draadloze modules en software. Het gaat echter niet op een exclusieve overeenkomst: Option mag ook nog met andere partner uit de autosector samenwerken. 

 

Option verwacht dat de overkeenkomst vanaf het eerste semester van 2012 zal bijdragen tot de financiële resultaten .