De buschauffeurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB hebben maandagochtend in het depot Jacques Brel het werk neergelegd. Dat meldt de Franstalige zender RTL en wordt bevestigd door MIVB-woordvoerder Guy Sablon.

Aanleiding is een incident dat zondag plaatsvond op buslijn 84, waarbij drie ruiten van een bus vernield werden. Door de staking is een derde van de MIVB-bussen niet uitgereden.

Volgens de MIVB-woordvoerder zijn de vernielingen aan de bus vermoedelijk veroorzaakt door een loodjesgeweer. Bij het incident zouden wel geen gewonden gevallen zijn. De buschauffeurs van het depot Jacques Brel eisen nu bijkomende veiligheidsmaatregelen en zitten daarover met de directie in vergadering sinds maandagochtend 07.30 uur. Hoe lang die vergadering zal duren, is niet duidelijk.

"In de andere busdepots zijn de bussen wel uitgereden", zegt de MIVB-woordvoerder. "Ook de metro- en tramlijnen rijden volgens het normale schema. De hinder op het net is dus wel aanzienlijk maar niet veralgemeend."