Zeven brandweerkorpsen hebben in de nacht van zondag op maandag een zware uitslaande brand helpen bestrijden in een loods in het Oost-Vlaamse Lebbeke. Het gemeentelijk rampenplan werd even afgekondigd en een tiental woningen moest ontruimd worden, meldt de brandweer van Lebbeke.

De brand brak rond 1.50 uur uit in een loods achter de doe-het-zelfzaak Hubo aan de Brusselsesteenweg. De rookontwikkeling was bijzonder hevig en de bewoners van een tiental woningen moesten geëvacueerd worden. Ze worden opgevangen bij familieleden en in de brandweerkazerne in Lebbeke.

Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd maar is intussen niet langer van kracht. De brandweerkorpsen van de hulpverleningzone Oost moesten bijstand verlenen. Het ging om ongeveer honderd brandweermannen van de korpsen van Lebbeke, Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lokeren en Zele.

Het vuur is nu volledig onder controle, maar er moet nog nageblust worden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en zal onderzocht worden door een branddeskundige. Niemand raakte gewond maar de materiële schade is groot.