Paniek op de US Open: tijdens een perconferentie zakte Rafael Nadal helemaal onderuit en leek flauw te vallen. De fysiotherapeuten haastten zich naar de persruimte om de nummer twee van de wereld ter plekke te behandelen ena chteraf bleek het om 'serieuze beenkrampen' te gaan..

De Spaanse titelverdediger stond de pers te woord na zijn zege tegen David Nalbandian, toen hij met een van pijn vertrokken gezicht zich van zijn stoel glijden, de handen voor zijn ogen sloeg en naar de grond ging.

Het licht in de perszaal moest uit en de pers werd vriendelijk gevraagd de ruimte te verlaten. Na een behandeling van een kwartier kon de Spanjaard de pers weer te woord staan, al bleef hij ditmaal rechtstaan in plaats van te gaan zitten. 'Het was alleen kramp in mijn rechterbeen. Het was erg pijnlijk. Dat is alles', zei Nadal al lachend.

In zijn derde ronde tegen Nalnandian moest hij in de hitte van New York nog behandeld worden aan blaren op de rechtervoet. Na veel bloed, zweet en tranen had hij Nalbandian in de derde ronde klein gekregen: 7-6 (7/5), 6-1 en 7-5 na tweeënhalf uur tennis. 

Volgende tegenstander van Nadal is de Luxemburger Gilles Müller, die de Rus Igor Koenitsin in drie sets opzij zette: 6-1, 6-4, 6-4.