Australische lopers raken ingesloten door muur van vlammen
Foto: skynews
Een Australiër die ingesloten raakte door een bosbrand, is door een muur van vlammen moeten lopen om zijn leven te redden. Twee andere ultramarathonlopers raakten daarbij levensgevaarlijk gewond. Dat bericht de tv-zender ABC maandag.

De twee vrouwen, de 35-jarige Kate Sanderson en de 24-jarige Turia Pitt, liepen vrijdag brandwonden op over 70 procent van hun lichaam. Ze raakten ingesloten door een brand in een kloof bij het vakantieoord El Questro, in Kimberley, een afgelegen West-Australische regio.

Michael Hull, een man van 44, sprak met tv-zender ABC vanuit zijn ziekenhuisbed in Perth. Hij was een van de acht lopers die ingesloten raakte. Hull en een andere Australische amateuratleet liepen daarbij brandwonden op over 20 procent van hun lichaam. 'We moesten kiezen tussen ofwel een menselijke vuurbal worden en verbranden - dan was het met ons gedaan geweest - ofwel stoppen en teruglopen, door de muur van vlammen. Dat hebben we gedaan. Het waren hoge vlammen, maar we wisten dat er aan de andere kant geen vuur zou zijn, omdat alles er toch al verbrand was.'

Er waren veertig deelnemers aan de loopwedstrijd van honderd kilometer. Die maakt deel uit van de internationale wedstrijdenreeks Racing the Planet. Het driedaagse evenement werd inmiddels stopgezet.