Yves Ponnette presenteert VRT-journaal
Foto: rr
Yves Ponnette wordt de nieuwe nieuwsanker van het VRT-journaal. Hij vervangt Annelies Van Herck.

Voormalig VTM-Wetstraatjournalist Yves Ponnette gaat, tijdelijk, de ploeg van de VRT-nieuwsankers versterken.

Vanaf midden deze maand en voor de duur van het bevallingsverlof van Annelies Van Herck, tot eind december dus, zal Ponnette het nieuws van 18 en 23 uur op Eén voor zijn rekening nemen. Ook het Canvas-journaal om 20 uur in het weekend is voor Ponnette. Het hoofdjournaal om 19 uur op Eén nog niet.

Yves Ponnette is 50 en werkt sinds februari 2004 bij VRT Nieuws. Hij werkte er eerst mee aan de uitzendingen in de aanloop naar de verkiezingen van juni 2004 en ging daarna
naar Terzake, waar hij achtereenvolgens algemeen journalist, politiek journalist en eindredacteur was.

Sinds de zomer van 2010 is hij eindredacteur bij het Journaal.

Voor hij bij de VRT aan de slag ging, was Yves Ponnette tien jaar lang Wetstraatjournalist bij VTM. Nog eerder was hij leraar en freelance-journalist. Zijn eerste stappen bij televisie zette hij in het begin van de jaren ’90 als reporter bij Kinderatelier.

Van opleiding is Yves Ponnette regent wiskunde-fysica en licentiaat moraalwetenschappen.

Volgens het VRT-persbericht is Ponnette een tevreden man. “Ik ben perfect tevreden met mijn job als eindredacteur bij het Journaal, maar ik ga graag journalistieke uitdagingen aan en ik ben blij dat ik op deze manier de tijdelijke afwezigheid van Annelies kan helpen opvangen”, zo zegt de nieuwe ankerman.