Mel Gibson moet zijn voormalige partner Oksana Grigorieva 750.000 dollar betalen. Dat heeft een rechter in Los Angeles beslist. Sinds hun scheiding in de lente van 2010 voeren de twee een bittere strijd over het hoederecht over de nu 22 maanden oude Lucia.

Rechter Peter D. Lichtman bepaalde verder dat geen van beiden een boek over de ex-partner mag schrijven. Met Grigorieva maakte Gibson herhaaldelijk zijn bijnaam als 'Mad Mel' waar: zo ontsnapte hij begin dit jaar nog ternauwernood aan de gevangenis nadat hij beschuldigd werd van partnergeweld.

Voor de Russische Oksana Grigorieva is de uitspraak een kleine teleurstelling. Zij had op een financiële compensatie in de miljoenen gerekend. Bovendien wou zij het bezoekrecht voor Gibson fel beknotten.

Gibson was eerder bijna dertig jaar gehuwd met de Australische Robyn Moore. De twee hebben samen zes zonen en één dochter. In april 2009 vroeg Moore echter de scheiding aan. De voorbije jaren haalde de nu 55-jarige Gibson zelden nog met filmnieuws de kranten. Dat werd ruimschoots gecompenseerd door berichten over dronkenschap, antisemitische uitspraken, verkeersovertredingen en de vechtscheiding.