Mooi voorjaar gaf Duvel-verkoop een duwtje
Degustatie Bieren van de Duvel - Moortgat brouwerij in Kasteeltje De Warande Foto: Duvel
Brouwerij Duvel Moortgat zag haar geconsolideerde omzet in de eerste zes maanden van dit jaar met 31 procent toenemen tot 79,4 miljoen euro. De nettowinst groeide met 11 procent, getemperd door negatieve wisselkoersverschillen. Dat blijkt uit woensdag nabeurs gepubliceerde halfjaarresultaten.

In de eerste helft van 2011 werd het bierverbruik volgens de brouwer positief beïnvloed door het mooie voorjaarsweer. Duvel Moortgat spreekt dan ook van een goed eerste semester.
Alle merken gingen erop vooruit, met uitzondering van Bel Pils. Op alle markten waar de brouwerij actief is, werd een hogere omzet geboekt. De bedrijfskasstroom (ebitda) groeide met 29,2 procent.

Voor het eerst werden ook de resultaten van De Koninck in de halfjaarcijfers opgenomen. Duvel Moortgat nam de Antwerpse brouwerij, bekend van het "Bolleke", vorig jaar in augustus over. De integratie van De Koninck zit op schema, zo luidt het.

Duvel Moortgat vertrouwt erop dat "het, niettegenstaande de mindere verkoopsresultaten in de zomer door het slechte weer en de stijgende grondstofprijzen, op jaarbasis verder kan groeien in omzet en operationeel resultaat".

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in