Standard en Beerschot hebben 1-1 gelijkgespeeld in een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was zeer matig van beide partijen, maar de tweede helft bracht beterschap. De Rouches leken op weg naar een zege, maar op enthousiasme behaalde Beerschot toch nog een punt.

Traag en onzuiver

De Standard-fans waren er niet bij vanavond: zij boycotten de partij omwille van de te hoge ticketprijzen. Ze mochten zich gelukkig prijzen dat ze zich de trip naar het Kiel bespaard hadden, of toch wat de eerste helft betrof. In een vervelende eerste 45 minuten vielen er amper kansen te noteren, en werd er ook niet gescoord. Standard kampte met naweeën van de Europese wedstrijden, Beerschot kon schijnbaar niet beter. De thuisploeg kon niet genoeg tempo ontwikkelen en stapelde de onzuiverheden op. Elke ploeg kreeg wel een kans, maar Nong (Standard) en MacDonald (Beerschot) besloten over en naast.

Gemor bij thuisaanhang

Wanneer ook het begin van de tweede helft geen beterschap bood voor de Beerschot, begon de thuisaanhang zich tegen de eigen ploeg te keren. In de 53e minuut ging het van kwaad naar erger voor de Antwerpenaren: Van Damme opende de score na een heerlijke assist van - wie anders dan - Berrier.

Vijfentwintig minuten voor het einde besloot Jacky Mathijssen om toch maar in te grijpen. Hij bracht supersub Custovic in voor François. Maar ook na zijn inbreng bleef Beerschot achter de feiten aanlopen. De thuisploeg probeerden op enthousiasme nog een puntje af te dwingen, maar liep op enkele counters van de bezoekers. Nong verzuimde echter de 2-0 binnen te leggen.

Ommekeer

De vlam sloeg weer in de pijp toen Sidibé op enkele seconde tijd twee opgelegde kansen de nek omwrong. Een gewaarschuwd man is er twee waard, maar niet zo voor Standard. De Rouches lieten zich in de luren leggen door een run van Malul, die Bolat in de korte hoek verraste. Erg beheerst van de Israeli. Opeens leek de thuisploeg de beste papieren te hebben om de drie punten thuis te houden.

Ondanks de goede bedoelingen van de Beerschot-spelers kregen de Antwerpenaren geen loon naar werken. Standard kwam er niet meer aan te pas, maar slaagde er toch in een puntje mee naar Luik te nemen.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in