Manchester United heeft op Old Trafford voetballes gegeven aan het Arsenal van Thomas Vermaelen. De Gunners kregen een oplawaai van de landskampioen: 8-2 was de eindstand. Ook de grote concurrent van United, de buren uit Manchester City, gooide hoge ogen.

Hallucinante topper

Manchester United opende de score tegen Arsenal. Danny Welbeck kon profiteren van getwijfel in de Gunners-defensie. Even later verzuimde Arsenal gelijk te maken wanneer Van Persie een strafschop miste. Man Utd liep 3-0 uit, na goals van Ashley Young en Wayne Rooney. 

Arsenal leek even terug in de wedstrijd te komen, nadat Walcott de 3-1 maakte en Arshavin een gouden kans op de aansluitingstreffer miste. Manchester vond het stilaan genoeg geweest, en haalde vernietigend uit. Nog twee goals van Rooney, één van Nani en één van Park zette een 6-1 tussenstand op het bord. Van Persie milderde nog tot 6-2, maar Rooney vanop de stip en Ashley Young zorgde voor het negende en tiende doelpunt van de avond. Arsène Wenger lag al onder vuur voor deze wedstrijd, de kritiek zal alvast niet afnemen na dit debacle.

Sterk Man City

'Kleine' buur Manchester City imponeerde eerder op de dag al door met 1-5 te winnen op het veld van Tottenham. Vincent Kompany zag vanuit zijn vertrouwde positie als centrale verdediger aanvaller Edin Dzeko indruk maken. De Bosniër maakte maar liefst vier doelpunten.

De miljoenenploeg van de Citizens lijkt dit seizoen klaar om een gooi te doen naar de titel. Nieuwe aanwinst Samir Nasri bewees meteen zijn waarde op het sterk gestoffeerde middenveld van Manchester City. Na een combinatie met Silva schotelde de Fransman Dzeko zijn eerste doelpunt voor. Tottenham kwam twee maal dicht bij een doelpunt, maar kon zijn kansen niet afmaken.

City deed dat wel. Dzeko maakte nog twee goals, alvorens Aguëro de knappe 4-0 op het bord zette. Kaboul kon de eer van de thuisploeg nog redden, maar alweer Dzeko maakte de 1-5 eindstand compleet.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in