De Croo wil geen nieuwe belasting voor gezinnen
Foto: BELGA
Open Vld-voorzitter Alexander De Croo heeft nog eens beklemtoond dat het land nood heeft aan sociaaleconomische hervormingen. Dat deed hij op de liberale familiedag in Herzele. Een verhoging van de gezinsbelastingen wees hij resoluut van de hand.

De liberale familiedag is een gezamenlijk intiatief van Open Vld en de Liberale mutualiteit en leidt het nieuwe politieke jaar in. Alexander de Croo trakteerde het publiek op een korte speech tussen de optredens van Sam Gooris en Luc Steeno.

De familiedag werd met zo een 10000 bezoekers druk bezocht. De Croo gaf in zijn toespraak die mensen gelijk die vinden dat het aan de onderhandelingstafel ‘wel eens vooruit mag beginnen gaan’.

Open Vld is één van de acht partijen die bij formateur Elio Di Rupo aan de onderhandelingstafel zitten. Alexander De Croo vindt dat het inderdaad vooruit mag gaan, maar legt toch de nadruk op een goed akkoord.

Geen nieuwe belastingen voor gezinnen

‘Het is maar goed als er een splitsing van BHV inzit, als er een staatshervorming inzit en als er sociaaleconomische hervormingen worden doorgevoerd’, aldus de Open Vld-voorzitter. De Open Vld hamert er bovendien op dat ‘er geen belastingsverhoging komt voor de gezinnen’.

Volgens De Croo is de Open Vld ‘de enige partij die opkomt voor de gezinnen aan de onderhandelingstafel’. Met de steun van de aanwezigen op de familiedag, besloot De Croo, ‘heb ik geen schrik om naar de onderhandelingen te gaan om een liberale stempel te drukken’.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in