De Litouwer Aidis Kruopis heeft in Merksem voor het tweede jaar op rij de Schaal Sels (1.1) gewonnen. In een massaspurt haalde de renner van Landbouwkrediet het voor de Duitser Jacob Fiedler en Michael Van Staeyen. Kevin Peeters viel net naast het podium.

Voor de bijna 25-jarige Litouwer van Landbouwkrediet was het na de Omloop van het Waasland, de 1 meiprijs in Hoboken en de derde rit van de Ronde van België in Ieper de vierde overwinning van het seizoen. En zo gaat de opmars van de snelle Kruopis verder. Een jaar fietste hij voor Palmans-Cras, dit jaar voor Landbouwkrediet en als alles goed gaat rijdt hij volgend seizoen voor Team RadioShack.

De 86e Schaal Sels werd ondanks een deelnemersveld zonder ronkende namen een hartverwarmende wedstrijd doorheen de polders. De wind hield er zo lelijk huis dat het peloton op sommige momenten in vijf groepjes uit elkaar geslagen lag. En toen de zes plaatselijke ronden in Merksem wenkten, reden ze nog met vijf voorop: Lieuwe Westra, Jelle Wallays, Wietse Bosmans, Kenneth Vanbilsen en Markus Eichler.

Kenneth Vanbilsen bleef ervan over en hij kreeg in die lokale circuits Rob Goris, Pieter Ghyllebert, Steven Van Vooren en de Noor Laengen Vegard Stake bij zich. Het peloton gunde ze nooit meer dan een halve minuut voorsprong. Nog maar eens een massaspurt op de Bredabaan zat er dus constant aan te komen en die kwam er ook. Met een nieuw succes voor Aidis Kruopis als eindresultaat.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in