De topper Club Brugge - Anderlecht werd gekleurd door strafschoppen. De bezoekers mochten tweemaal aanleggen vanop de stip maar Jovanovic en Kljestan faalden. De thuisploeg mocht uiteindelijk ook één penalty trappen en Odjidja faalde niet. In een slotoffensief scoorde Jovanovic vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker. Eindstand: 1-1.

De topper van speeldag vijf werd gespeeld tussen Club Brugge en Anderlecht. Deze wedstrijd was allesbehalve bepalend voor het verdere verloop van de competitie, maar beide ploegen zagen deze klassieker als een uitstekende test en als een uitgelezen kans om vertrouwen te tanken.

De wedstrijd startte furieus. Al na vier minuten slikte Bjorn Vleminckx al geel voor onnodig hands. Amper één minuut later kreeg Anderlecht een unieke kans om op voorsprong te komen.  Hoefkens haakte Jovanovic net binnen de zestien. De Serviër zette zich zelf achter de bal maar Colin Coosemans koos de goede hoek en hield de nul op het bord.

Beide ploegen speelden in de eerste helft met veel inzet, maar voetballend was het bij momenten wel iets minder. Op die manier kwamen beide ploegen niet verder dan een aantal halve kansjes. Beide ploegen wilden vooral niet als verliezer de grasmat verlaten.

Tweede en derde strafschop

Club kwam nu rust beter uit de startblokken. Vooral Victor Vazquez toonde zijn klasse, eerst met een afstandschot en daarna met een knappe één-twee met Vlemnickx, maar telkens werd het net-niet. De thuisploeg voetbalde bij momenten best aardig, maar zonder écht te dreigen.

Door de zware regenval verwaterde ook het spel wat. Kouyaté was net op tijd bij de les om een doorgebroken De Jonghe af te stoppen en aan de andere kant kwam Jovanovic net kort bij een knappe voorzet van Suarez.

De wedstrijd leek in evenwicht tot Coosemans de doorgebroken Canesin op een nat veld onderuit haalde en Anderlecht een tweede strafschop mocht trappen. Coosemans kreeg rood en veldspeler Zimling werd opgeofferd voor invallersdoelman Sven Dhoest. Die stuntte echter meteen door de elfmeter van Kljestan te pareren.

Sensatie tien minuten voor affluiten: Guillaume Gillet tackelde De Jonghe foutief in de zestien en ook Club kreeg zijn penalty. Vadis Odjidja zette zich achter de bal en faalde niet.

Anderlecht speelde tegen tien man nog alles of niets. Jovanovic maakte zijn misser in de eerste helft goed en scoorde vlak voor affluiten alsnog de gelijkmaker. Goed werk van Tom De Sutter, Juhasz legde de bal goed terug op Jovanovic, die onhoudbaar binnenknalde.

Herbeleef hier de topper fase per fase

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in