Naar schatting 3.000 mensen zijn zondagnamiddag vertrokken op het Dusartplein van Hasselt voor een stille mars om de slachtoffers van het noodweer op Pukkelpop te gedenken.

Zowat 3.000 mensen verzamelden zondagnamiddag in Hasselt. De organisatie deelde witte rozen en ballonnen uit. Zonder voorafgaande speeches of muziek vertrokken de aanwezigen om 14 uur stipt richting de festivalweide in Kiewit.

Onder de deelnemers waren veel jeugdige bezoekers van het muziekfestival, maar ook jeugdbewegingen, oudere mensen en jonge gezinnen met kleine kinderen. In de stoet, die niet werd aangevoerd door hoogwaardigheidsbekleders of de organisatoren van Pukkelpop, heerste een serene stilte.

Bij aankomst op het festivalterrein werden de ballonnen opgelaten en de bloemen neergelegd aan het hek dat nog steeds aan de ingang staat opgesteld. Vele deelnemers, vooral zij die voor het eerst na de apocalyptische storm van 18 augustus weer in Kiewit waren, hielden ook een persoonlijk reflectiemoment aan de ingang van de weide om zo de gebeurtenissen een plaats te kunnen geven. Te voet en met taxi's keerden ze vervolgens terug naar huis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in