Cristiano Ronaldo is het seizoen goed begonnen: met een hattrick hielp hij Real voorbij een ruime overwinning tegen Zaragoza. Valencia, tegenstander van Racing Genk in de Champions League, is zijn seizoen in de Primera Divison begonnen met een spectaculaire overwinning tegen Santander. Het zette in de absolute slotfase nog een 2-3-achterstand om in een zege. Roberto Soldado bleek de held van dienst.

Real domineert

Zaragoza had niets in de pap te brokken tegen een oppermachtig Real Madrid. Met drie goals hielp de keizer van Madrid, Cristiano Ronaldo, zijn team naar een gemakkelijke 6-0 overwinning. Kaka (die zelf zegt weg te willen uit de hoofdstad) pikte ook zijn doelpunt mee, net als Marcelo en Xabi Alonso.

Valencia in dolle slotfase

Valencia begon in het eigen Mestalla nochthans perfect aan de competitie. Soldado tikte na één minuut al het openingsdoelpunt tegen de touwen. Even later vloerde hij wel zijn eigen doelman.

Tot over maat van ramp maakte Acosta er na een kwartier 1-2 van. Toen in de tweede helft Gonzalez de 1-3 op het bord bracht, werd het plots héél stil in Mestalla. Gelukkig voor de thuisploeg milderde de Franse verdediger Adil Rami een minuut later.

In een knettergekke slotfase kroonde Soldado zich nog tot matchwinnaar met twee treffers in evenveel minuten: 4-3.

Granada debuteert met verlies

Granada mocht voor het eerst sinds 1976 opnieuw aantreden in de hoogste Spaanse voetbalklasse. De Zuid-Spaanse stad ontving in zijn openingsduel meteen de buren uit Betis Sevilla. Geen enkele speler op het veld was al geboren toen de laatste Andalusische derby plaatsvond. De openingswedstrijd van Granada eindigde wel op een sisser want Betis behaalde de volle buit: het werd 0-1.

De Spaanse competitie begon met een week vertraging door een spelerstaking.

Uitslagen


Sporting Gijon - Real Sociedad 1-2
Valencia - Santander 4-3
Grenada - Betis Sevilla 0-1

zondag:
Atletico Madrid - Osasuna 0-0
Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 1-1
Mallorca - Espanyol Barcelona 1-0
Getafe - Levante 1-1
Real Zaragoza - Real Madrid 0-6
FC Sevilla - Malaga later

maandag:
FC Barcelona - Villarreal

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in