Directeur-generaal Peter Quaghebeur verlaat VMMa
Foto: belga
Directeur-generaal Peter Quaghebeur verlaat de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa). Dat heeft het bedrijf weten in een mededeling. Het is voorlopig niet duidelijk of Quaghebeur ergens anders aan de slag gaat.

Eind deze maand neemt Peter Quaghebeur afscheid van de Vlaamse Media Maatschappij, deelt het moederbedrijf van onder meer VTM, 2BE en Q-Music mee.

In 1999 werd Quaghebeur benoemd tot commercieel directeur bij de VMMa. Vier jaar later werd hij aangesteld tot directeur-generaal. Daarvoor was hij onder meer aan de slag bij Het Laatste Nieuws.

De VMMa wil voorlopig niet kwijt of de directeur uit eigen beweging opstapt. Het is ook niet duidelijk of hij al een nieuwe baan heeft.

'De afgelopen 20 jaar heb ik met hart en ziel gewerkt voor een fantastische groep', stelt Quaghebeur in een mededeling. 'Onze wegen scheiden nu, maar ik kijk met grote tevredenheid en fierheid terug op de kansen die ik er gekregen heb en op de resultaten die we er samen geboekt hebben.'

Christian Van Thillo, de gedelegeerd bestuurder van de VMMa, bedankt Quaghebeur voor zijn toewijding: 'We zijn Peter dankbaar voor de uitzonderlijke inzet en toewijding waarmee hij de expansie van de onderneming op succesvolle wijze gestalte heeft gegeven'.

Quaghebeur houdt zich ter beschikking van de raad van bestuur in afwachting van de aanstelling van zijn opvolger. Die zou nog dit jaar bekend moeten zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in