Urbanus solo in Sportpaleis
foto yds Foto: © yvan de saedeleer
Urbanus staat op 16 december op de planken in het Antwerpse Sportpaleis. Dat maakte de komiek donderdag op een persconferentie bekend. 'Urbanus zelf!' wordt een onemanshow waarin Urbanus oud en nieuw werk brengt.

Op 16 december werkt Urbanus een show af in het Sportpaleis. De komiek staat alleen op het podium met zijn gitaar en brengt zijn beste oude sketches, aangevuld met nieuw werk. Voorlopig blijft het bij een avond, maar als de vraag naar tickets groot is, behoort een extra avond tot de mogelijkheden.

Urbanus kondigde zijn show donderdag aan op een persconferentie. Hij bekende dat hij zijn eigen werk opnieuw onder de knie zal moeten krijgen. Het is sinds 2003, met de show 'Ik ben een plastiek zakske', geleden dat Urbanus nog een zaalshow speelde.

Rockgroep dEUS treedt op 16 december op in de Lotto Arena naast het Sportpaleis. Urbanus, die bij de keuze van de datum geen weet had van de plannen van Tom Barman en co, ziet daar geen probleem in. De organisatie verklaarde niet te vrezen voor extreme verkeerssituaties.

Tickets zijn vanaf vrijdag beschikbaar.