Belgische vrouwen duidelijk te sterk voor Italië op EK hockey
De Belgische vrouwen bekampten eerder al Duitsland Foto: AP
België is goed begonnen aan zijn tweede hoofdstuk op het EK hockey in het Duitse Mönchengladbach. In groep C, met daarin de nummers drie en vier van de eerste ronde, wonnen de Belgian Panthers hun eerste duel met 0-4 van Italië (rust: 0-2).

België, dat derde werd in een groep met Engeland, Duitsland en Ierland, kan hoogstens nog vijfde worden op het EK. Tegen Italië begonnen de Panthers fel en openden al na drie minuten de score via Anouk Raes. Amper vijf minuten later verdubbelde Lieselotte Van Lindt met een laag schot naast de paal.

Onze landgenotes kregen nog voor rust kansen op de 0-3, maar daarop was het uiteindelijk wachten tot diep in de tweede helft. Jill Boon dikte in de 56ste minuut met een intikker aan tot 0-3, Hélène Delmée zette na een mooie aanval de eindstand op het bord.

Azerbeidzjan en België eindigden als derde in respectievelijk groep A en B en begonnen daardoor met een bonus van 3 punten in groep C. Na de winst tegen Italië komt België voorlopig alleen aan de leiding met 6 punten. Azerbeidzjan speelt later donderdag tegen Ierland.
Zaterdag speelt België zijn slotwedstrijd op het EK tegen de Azeri in een rechtstreeks duel om de vijfde plaats.