Leekens: 'Eden begint met een schone lei'
Foto: BELGA
De opvallendste naam in de selectie van de Rode Duivels is ongetwijfeld Eden Hazard. Begin augustus werd hij nog disciplinair geschorst, maar Leekens sluit hem nu weer in de armen. 'Eden begint met een schone lei', zegt de bondscoach.

Liefde voor nationale ploeg

Het was de zaakwaarnemer van de speler die de eerste stap zette en maandag naar Brussel afzakte voor een gesprek, zo zegt Leekens. Dat resulteerde in een onderhoud tussen de bondscoach en de speler zelf op dinsdag, waar het 'hamburgerincident' werd doorgespoeld. Leekens en Hazard spraken af om over de inhoud van hun onderhoud niets te lossen.

'We beginnen elk met een schone lei, met de liefde voor de nationale ploeg als gemene deler', verklaarde Leekens tijdens een persconferentie donderdagmiddag. 'Het verleden is vergeten en we komen er niet meer op terug. Eden heeft van mij wel geen enkele garantie gekregen dat hij zou spelen. Hij weet dat zijn sportieve lot bij de Duivels is verbonden aan wat hij op het veld toont. En met een groep waar de concurrentie zo groot is, is het normaal dat de lat hoog ligt.' De Franse Speler van het Jaar is dus beschikbaar voor het tweeluik tegen Azerbeidzjan en de Verenigde Staten.

Dembele en Odoi

Voorts is Moussa Dembele terug uit blessure, terwijl Denis Odoi debuteert in de nationale selectie. België speelt op vrijdag 2 september de EK-kwalificatiematch in en tegen Azerbeidzjan. Daarna volgen in groep A de slotwedstrijden tegen Kazachstan (7 oktober) en Duitsland (11 oktober). Op 6 september oefenen de Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen de Verenigde Staten.