Een van de acht zwaargewonden na het drama op Pukkelpop is afgelopen nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat wordt bevestigd door het parket van Hasselt.

Uit respect voor het slachtoffer en nabestaanden maakte het parket niets bekend over de identiteit van de overleden persoon.

Onder de aanvankelijk acht zwaargewonden waren drie Nederlanders. De anderen zijn Belgen. Welke nationaliteit het slachtoffer heeft dat gisteren overleed, is ook niet bekendgemaakt.

Er was de voorbije week onduidelijkheid over het aantal doden. Een dag na het onweer op Pukkelpop was er sprake van vijf doden, maar dat aantal werd teruggeschroefd naar vier. Nu zijn er dus toch vijf doden. Zeven mensen zijn nog zwaargewond.

In Hasselt wordt zondag een stille tocht gehouden voor de slachtoffers van het drama. Donderdag, een week na de ramp, is er een herdenkingsplechtigheid. Ook dit weekend werd al een plechtigheid gehouden. Tijdens de ceremonie van morgen worden de hulpdiensten, medewerkers en vrijwilligers bedankt voor hun inzet.