Overnameboden Mory behandeld op 23 september
Foto: Mory
De handelsrechtbank van Bobigny (Seine-Saint-Denis) behandelt op 23 september de overnameboden op de transport- en logistieke groep Mory, die sinds eind juni deels in vereffening staat. Dat blijkt uit een persbericht van de groep maandag. Mory heeft drie vestigingen in België.

‘Kandidaten hebben tot 20 september middernacht om een verbeterd bod te doen’, zegt Alain Bréau, CEO van Mory, na een technische zitting maandag in de rechtbank.

Sinds eind juli liepen al een tiental boden binnen. Geen enkele daarvan behandelde de overname van de totale groep, aldus een bron dicht bij het dossier. ‘De situatie is sindsdien niet veranderd’, zegt Bréau. ‘Niemand heeft zich teruggetrokken’.

Volgens dezelfde bron waren er eind juli drie kandidaten voor de transportdiensten van de groep, die goed zijn voor tweederde van de activiteiten van Mory (omzet en personeel). Ondermeer investeringsmaatschappij Caravelle, die eigenaar is van Ducros Express (het vroegere DHL Frankrijk), en het fonds Butler Capital, eigenaar van Sernam, zijn kandidaat.

Voor de logistieke diensten zijn er vijf of zes gegadigden, allemaal Franse. Het gaat onder meer om Geodis, Norbert Dentressangle, ID Logistics en Grimonprez.

Voor de buitenlandse activiteiten ten slotte maakt de Belgische afdeling deel uit van één van de boden op de transportdiensten. Een andere investeerder, een "natuurlijk persoon", is geïnteresseerd in de rest, klonk het.

Mory heeft drie vestigingen in België. Twee bevinden zich in het Brusselse, één in Antwerpen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in