Mechelse politie maakt balans op van gebruik sociale media tijdens Maanrock
De lokale politie van Mechelen heeft één dag na Maanrock een eerste balans opgemaakt van de door haar gebruikte sociale media tijdens dit muziekevenement. Er werden 120 berichten geplaatst op Twitter en 47 op Facebook. De politie communiceerde via deze weg over onder meer veiligheidsmaatregelen, de bezettingsgraad van parkings, het weer,...

De Twitter-account van de politie had 743 volgers. Een aantal van hen stelden vragen of deden suggesties. Facebook-lezers reageerden met de 'vind ik leuk'-knop of lieten een korte reactie achter.

Hoewel het volgens de politie erg moeilijk is om het effect te meten van sociale media op het verloop van het festival, is ze ervan overtuigd dat deze manier van communiceren een leemte heeft opgevuld en dat het publiek dit gewaardeerd heeft.

De politie benadrukt ook dat het gebruik van Facebook en Twitter tijdens Maanrock al enkele weken werd voorbereid en dus los staat van het tragische voorval op Pukkelpop.

Ook in haar gewone dagelijkse werking blijft de politie van Mechelen sociale media inzetten voor haar communicatie: www.facebook.com/lokale.politie.mechelen en twitter.com/PolitieMechelen.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in