Bizarre verjongingskuren van de sterren
Simon Cowell: bomen beklimmen en wekelijkse vitaminecocktail via infuus Foto: Helga Esteb / Shutterstock.com
Vogelpoep, ijskamers, in bomen klimmen, slangengif, bloedzuigers, … de sterren zijn bijzonder creatief in hun zoektocht naar de eeuwige jeugd. Wij lijsten alvast de meest bizarre rituelen op.

Simon Cowell, het 51-jarige jurylid van Amerikaanse tv-programma X-factor, houdt ’s ochtends van een stevig partijtje boomklimmen. Daarnaast geeft een verpleegster hem wekelijks een vitaminecocktail van vitamine C, B12 en magnesium via infuus.Maar hij is lang niet de enige die er bizarre rituelen op nahoudt om de klok terug te draaien.

Actrice Demi Moore gaat de strijd met de tijd aan in een bad vol bloedzuigers. Bloedzuigers werden in het Oude Egypte al gebruikt omwille van de verdovende werking van hun speeksel. Bovendien doen ze de bloedvaten uitzetten. De actrice is razend enthousiast over deze 'detoxkuur'.

Actrice Gwyneth Paltrow en zingende zusjes Danii en Kylie Minogue gebruiken crèmes met slangen- of bijengif om rimpels tegen te houden en te verdoezelen. Het gif prikkelt de huid, die signalen stuurt naar de hersenen om stoffen aan te maken die de gezichtsspieren ontspannen. Natuurlijke botox, zeg maar.

Een gezichtsmasker gemaakt van menselijke placenta? Jennifer Lopez, Madonna en actrice Reese Whiterspoon deinzen er niet voor terug. De moederkoek is rijk aan proteïnen, vitaminen en glycine, een aminozuur dat de huid voller maakt en dus jonger doet lijken.

Drie minuten lang in -130°C zitten, dat is het principe van de ‘ijskamer’ waarmee Pamela Anderson en Tony Blair jong proberen te blijven. Door de extreme temperatuur gaat je lichaam in een soort beschermingsmodus en produceert het serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd.

Geisha’s gebruikten het vroeger om hun make-up te verwijderen, maar zwaluwuitwerpselen zitten nu ook in verjongingscrèmes. Een enzym in de uitwerpselen breekt de bovenste lagen van de huid af waardoor ze straalt. Victoria Beckham is alvast overtuigd.