Vier doden op Pukkelpop, niet vijf
Foto: Photo News
Op Pukkelpop is een dodelijk slachtoffer minder gevallen dan eerst gedacht. Een man die niet op het festival was en voor het noodweer in kritieke toestand naar het ziekenhuis was gebracht, werd aanvankelijk meegeteld. Dat bericht de Gazet van Antwerpen.

Het aantal gewonden zou dan weer hoger liggen dan de 140 licht- en 11 zwaargewonden waarvan sprake. Tientallen jongeren gingen immers gewond naar huis om zich daar dan door hun dokter te laten verzorgen. 

In de nasleep van Pukkelpop viel wel nog een vijfde dode. De 21-jarige Thomas Vrancken werd zaterdagochtend twee keer aangereden door een trein toen hij te voet de spoorlijn Luik-Brussel volgde.

Het is niet zeker waarom de jongeman daar liep, maar vermoedelijk was de festivalganger op weg naar zijn ouders. Vrancken, die afkomstig is uit Waremme (Borgworm) maar in Luik woonde, werd rond 4.30 uur gegrepen door een goederentrein. Hij bevond zich toen tussen Bleret en Waremme. Twee uur na die vermoedelijk fatale klap reed nog een andere trein over zijn lichaam.