België is er zondag in het Italiaanse Cagliari niet in geslaagd de finale van het EK basket voor speelsters onder zestien jaar te winnen. Het team van Arvid Diels en Pierre Cornia ging in de finale met 43-67 (30-33) onderuit tegen Spanje en moest zich tevreden stellen met het zilver. Eerder op de dag verzekerde gastland Italië zich al van het brons na een 82-48 zege in de kleine finale tegen Turkije.

De Belgische meisjes stonden na het eerste kwart meteen negen punten in het krijt (12-21), maar kwamen met de pauze in zicht sterk opzetten en stonden bij rust 30-33 achter. Na de pauze kwamen de Belgen zelfs even op voorsprong, maar daarna was het al Spanje wat de klok sloeg. De Spaanse meisjes wonnen kwart drie met 9-14 en in het laatste kwart waren ze heer en meester (4-20). Bij de Belgen werd Hind Ben Abdelkader topscorer met achttien punten.

De Belgische U16 pakten vorige maand nog goud op het Europees Jeugd en Olympisch Festival (EJOF) in Trabzon. Afgelopen zondag veroverden de Belgische meisjes onder achttien jaar nog Europees goud in het Roemeense Oradea.