Vercauteren en Broos officieel voorgesteld: 'Niet voor het geld'
Vercauteren en Broos officieel voorgesteld bij Al Jazira Foto: EPA
Frank Vercauteren en Hugo Broos zijn zondag in het Mohammed Bin Zayed Stadium officieel voorgesteld als coach en assistent-coach bij Al Jazira in Abu Dhabi. Vercauteren tekende voor één seizoen bij de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten.

'Er zijn verschillende redenen waarom ik voor Al Jazira heb gekozen', verduidelijkte Vercauteren op de clubwebsite. 'Die redenen vertel ik later wel, maar ik ben hier niet voor het geld', benadrukte hij.

'Ik zal proberen af te maken wat mijn voorganger hier heeft opgebouwd', zegt Vercauteren. 'De Supercup is al op 10 september. We hebben dus niet veel tijd om ons klaar te stomen. Maar dat is geen excuus', klonk het.

De 54-jarige Vercauteren coachte Genk sinds december 2009. De gewezen Rode Duivel volgde toen Hein Vanhaezebrouck op. Afgelopen seizoen bezorgde hij de Limburgers hun derde landstitel. Vercauteren en Broos kennen elkaar goed. Toen Broos hoofdtrainer was bij Anderlecht (2002-2005) waren de rollen immers omgekeerd en was Vercauteren zijn assistent.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig