Standard heeft zich na een 3-1 zege tegen Kortrijk naast Anderlecht gehesen in het klassement. De Rouches hadden het echter moeilijk tegen de West-Vlamingen in een wedstrijd die een kwartier stil lag nadat de stroom in Sclessin uitgevallen was.

Zowel Standard als KV Kortrijk konden een goede zaak doen in het klassement. Als Standard won, kwam het naast Anderlecht op de tweede plaats, en ook Kortrijk zou bij winst meedraaien in de bovenste regionen.

Dominant Standard

Al na acht minuten zat Standard op rozen. Kanu kopte na goed voorbereidend werk van Benteke de 1-0 tegen de touwen. Er hing wel een buitenspelgeur aan de goal, en Bentekes voorzet flirtte met de achterlijn. Scheidsrechter Colemonts zag er alvast geen graten in. Standard bleef doordrukken in de beginfase, maar Tchité - met een ‘hippe’ witte streep in zijn haartooi - en Felipe konden niet besluiten.

Kortrijk kon daar maar weinig tegenover zetten. Messoudi zette Monrose wel vrij, maar N’for kon net niet aan diens aflegger niet. Ondertussen was het Luikse publiek spits erg kritisch voor spits Benteke. Zijn antwoord mocht er zijn: met een knappe rush kwam hij scherp tegenover doelman Van Hout te staan. Zijn pegel spatte uiteen op de kruising.

Herboren Kortrijk

De spelers van KVK kregen waarschijnlijk een donderpreek van coach Vanhaezebrouck te verduren. De oefenmeester bracht met Veselinovic een verse aanvalskracht in het veld. Dat wierp zijn vruchten af, want plots was Kortrijk gevaarlijk. Op een vrije trap kopte de Serviër netjes binnen: 1-1. Standard was zichtbaar aangeslagen na de gelijkmaker.

De West-Vlamingen groeiden ondertussen in de wedstrijd, tot grote onvrede van de fans van de Rouches. Uit het niets kwam Standard dan toch weer op voorsprong. Nong profiteerde van mistasten van Van Hout en prikt de 2-1 binnen. De Luikenaars leken bevrijd na die treffer: Nong kwam meteen na zijn goal weer in een kansrijke positie, maar zijn schot schoof voorlangs.

 Licht uit

Een kwartier voor affluiten kreeg Kortrijk nog een opdoffer te verwerken. David Vandenbrouck kreeg een terechte tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Het licht ging helemaal uit bij Yves Vanderhaeghe, assistent-coach van KVK. Hij werd voor zijn protest naar de tribune gestuurd. Enkele minuten later ging het licht opnieuw uit, zij het dit keer letterlijk. De belichting van het stadion viel een kwartier lang uit. Het Luikse publiek liet het niet aan zijn hart komen en bleef uit volle borst doorzingen.

Het slot van de partij had nog heel wat om het lijf: een volledig vrijstaande Nong werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Kanu haalde dan weer N’for hardhandig onderuit in de eigen zestien meter, maar scheidsrechter Colemonts liet doorspelen. In de blessuretijd werd de wedstrijd helemaal beslist. Leye tikte een voorzet van Opare gemakkelijk binnen.