Belgian Lions verliezen ook van Griekenland op Supercup Bamberg
Foto: BELGA
De Belgische nationale mannenbasketploeg heeft op de Supercup in het Duitse Bamberg geen wedstrijd kunnen winnen. In hun derde en laatste duel op het vierlandentoernooi bleek Griekenland zondag een maat te groot. De Zuid-Europeanen, die na hun winst van zaterdag tegen Duitsland al zeker waren van de eindwinst, wonnen met 70-61 (rust: 39-28).

België kon enkel in het eerste kwart gelijke tred houden met de Grieken en sloot zelfs af met een 14-16 voorsprong. Maar in het tweede kwart schakelden de Grieken, goed voor Europees brons in 2009, een versnelling hoger en na tien punten op rij mochten ze gaan rusten met een elfpuntenkloof.

Die werd in het derde kwart nog uitgediept tot zestien punten. België kon onder impuls van een sterke De Zeeuw, goed voor 8 punten in de laatste tien minuten, nog licht milderen en Van Rossom zette met een tweepunter de 70-61 eindstand op het bord.

Bij de Grieken waren Antonis Fotsis en Kostas Koufos de topscorer met 12 punten, maar Marcus Faison deed bij de Lions nog beter met 13 stuks. België sluit het toernooi zo af als laatste, nadat ook Duitsland (71-65) en Turkije (66-60) te sterk waren. Het gastland speelt later zondag de slotwedstrijd van het toernooi tegen de vicewereldkampioen.

Komende week volgen nog twee oefenwedstrijden: donderdag in Antwerpen tegen Bosnië en zaterdag in Liévin tegen Frankrijk. Op zondag 28 augustus reist de ploeg van Eddy Casteels dan af naar Litouwen, waar het Europees Kampioenschap op 31 augustus begint.