Novak Djokovic heeft zondag in de finale van het Masters 1000-tennistoernooi van het Amerikaanse Cincinnati moeten opgeven bij een 6-4, 3-0 stand in het voordeel van zijn opponent Andy Murray. De Servische nummer één van de wereld kloeg vooral over pijn aan de schouder.

'De schouderpijn was mijn grootste probleem, hoewel ik ook nogal vermoeid ben. Ik kon niet opslaan, toch niet sneller dan 160 kilometer per uur, en ook in beweging kon ik niet goed rechtdoor slaan' vertelde 'Nole' na zijn tiende finale van 2011. De negen vorige had hij allemaal gewonnen.

'Met zo'n spel kan ik een speler als Murray niet kloppen. Ik zoek geen excuses en zeg niet dat ik gewonnen zou hebben als ik honderd procent was, maar het publiek had toch zeker een betere match gezien. Ik wil me ook verontschuldigen tegenover het publiek en de organisatie, ik heb alles geprobeerd maar het had geen zin om zo verder te doen', vervolgde hij.

'Ik heb al tien dagen last van de pijn en kon nog niet onder de scanner omdat ik elke dag speel. Maar het is normaal dat ik moe ben na alle wedstrijden die ik dit seizoen al speelde en met zo'n volle kalender. Maar ik heb nu acht dagen om te herstellen voor de US Open en ik denk dat dat zal volstaan om klaar te zijn', blikte hij vooruit naar de laatste grand slam van het seizoen, waar hij vorig jaar de finale verloor van Rafael Nadal.