Belgische hockeyvrouwen overklassen Ierland op EK
Foto: EPA
België heeft zondag zijn tweede groepswedstrijd op het EK hockey voor vrouwen in het Duitse Mönchengladbach met 0-3 gewonnen van Ierland. België wordt zo derde in groep B en telt net als het nummer twee Duitsland 3 punten.

De Belgische vrouwen hadden zaterdag met 4-0 verloren van Engeland, maar begonnen sterk aan hun tweede wedstrijd in groep B. Anouk Raes nam de Ierse doelvrouw tot twee keer toe onder vuur, maar het was Charlotte de Vos die in de achtste minuut de score opende. In de slotminuut van de eerste helft was het opnieuw de Vos die de score verdubbelde.

Ierland startte het scherpst na de pauze, maar Khouzam was attent op een strafcorner. België herstelde het evenwicht en na een knappe solo dikte van Lindt aan tot 0-3, meteen ook de eindstand.

Engeland won eerder zondag met 2-0 van Duitsland en leidt in groep B met het maximum van 6 punten. Duitsland en België, elk met drie punten, zullen in een onderling duel dinsdag uitmaken wie samen met de Engelsen doorstoot naar de halve finales. De nummers drie en vier van elke groep spelen om de plaatsen vijf tot acht.

In groep A gaat Spanje met 6 punten aan de leiding na 1-0 winst tegen Nederland. Azerbeidzjan klopte Italië en telt net als Nederland 3 punten.

De finalisten van het EK zijn zeker van deelname aan de Olympische Spelen en als Engeland bij de top twee eindigt, mag ook de derde naar Londen.