Anderlecht sleept gelijkspel uit de brand tegen Bergen
Foto: Photo News
Anderlecht heeft in eigen stadion 2-2 gelijkgespeeld tegen Bergen. De thuisploeg kwam 0-2 achter, maar ondanks de numerieke minderheid sleepte ze nog een gelijkspel uit de brand. Bergen kent met zes op twaalf een geslaagde competitiestart.

Formule 1-rijder Jérôme D’Ambrosio gaf de aftrap in het Astridpark, maar echt vlammen deed Anderlecht niet in de eerste helft. Publiekslievelingen Fernando Canesin en Matias Suarez waren niet helemaal fit en startten op de bank (Canesin) en tribune (Suarez). Dat liet zich voelen op het veld: paars-wit was wel duidelijk baas in de beginfase, maar verder dan een paar afstandsschoten kwam Anderlecht niet.

Rood voor Samuel

Neo-eersteklasser Bergen zette een stevig blok neer en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Matumona trapte vanuit een scherpe hoek op Proto, terwijl ook Perbet enkele malen kon dreigen. De topschutter kopte een voorzet van Matumona knap binnen, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Anderlecht ontsnapte dan wel aan een achterstand, toch bereikte het de rust niet zonder averij. Verdediger Samuel werd uitgesloten door een (lichte) slaande beweging richting Perbet. Een harde beslissing van scheidsrechter Van de Velde.

Perbet en Bourabia

Na de pauze bleef de partij in evenwicht. Jovanovic krulde een vrije trap mooi over de muur, maar doelman Berthelin was alert. Het publiek ging weer voluit achter zijn ploeg staan, maar het was Bergen dat het eerste doelpunt maakte. Deschacht schatte een lange bal verkeerd in, Ibou ging ervan door en bediende Perbet. Die draaide de bal fraai in de rechterbovenhoek. Vier minuten later leek het helemaal voorbij voor Anderlecht, wanneer Bourabia de bal mocht binnenschuiven aan de tweede paal.

 Remonte

Met de moed der wanhoop trok de recordkampioen naar voren. Anderlechtcoach Jacobs verving Legaer door Kabasele. Een gouden zet, zo bleek al snel. De snelle flankaanvaller scoorde bij zijn eerste baltoets. De vlam sloeg in de pan in het Astridpark, en onder impuls van een bedrijvige Milan Jovanovic ging Anderlecht over tot een slotoffensief. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch, via Lucas Biglia. De Argentijnse international kapte zijn bewaker uit, om de bal met links binnen te plaatsen. De thuisploeg probeerde nog een late overwinning uit de brand te slepen, maar kwam nog goed weg toen (weer) Perbet een huizenhoge kopbalkans liet liggen.